Reeds gerenoveerd

Johanneszaal - Bovenzaal - Kamers - Woonruimtes vrijwilligers- Woonruimte priester - Woonruimte jongeren - Sanitaire blok - Diversen

Johanneszaal

De grootste ruimte in het klooster werd als één van de eerste onder handen genomen. Resultaat is een sobere zaal die in twee delen kan opgesplitst worden.

VOOR NA
HPIM0027 DSC_1646

Bovenzaal

De voormalige graanzolder was bij de overname in 2007 volledig vervallen. Dankzij vele harde werkers en vrijgevige sponsors kon deze ruimte een enorme gedaantewisseling ondergaan.

VOOR NA
bovenzaal1
bovenzaal2
bovenzaal3
bovenzaal4

bovenzaal7
bovenzaal6
bovenzaal5


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kamers / kloostercellen op 1e en 2e verdieping

Alle voormalige kloostercellen werden gerenoveerd zodat deze gebruikt kunnen doen als slaapkamers voor groepen die op (retraite)weekend komen.

kamer0 kamers

 


 

Woonruimtes inwonende vrijwilligers

Voor de dagelijkse werking van Huis Tabor wonen twee vrijwilligers in het huis. Voor hen werden twee appartementen ingericht in een versleten en verouderd gebouwtje dan achteraan op de kloostersite ligt.

FOTO'S VOLGEN

 


 

Woonruimte priester

De voormalige ziekenzaal en bisschoppenzaal werd volledig gerenoveerd zodat we nu in deze ruimtes ook een inwonende priester kunnen huisvesten. Halverwege 2012 kwam E.H. Van Holder inwonen om o.a. de dagelijkse eucharistieviering te verzorgen. Aanpalend aan deze woonruimtes werd ook nog bijkomend sanitair voorzien voor groepen die te gast zijn in Huis Tabor.

FOTO'S VOLGEN

 


 

Sanitaire blok 2e verdieping

Bijkomende sanitair was nodig aangezien toiletten en douches volledig ontbraken op de tweede verdieping. Met deze splinternieuwe sanitaire blok bieden we de gasten van Huis Tabor het nodige basiscomfort.

FOTO's VOLGEN

 


 

Diversen

Naast de bovenbeschreven renovatiewerken werd ook al heel wat ander werk verricht: een branddetectie-installatie over de gehele kloostersite, vernieuwing van de verwarmingsketel voor de kerk, vernieuwing van de trappenhal, etc.