Nieuws

13 februari 1921

Goede vrienden van huis Tabor en Dienstencentrum

Na het aanbiddingsfestival Venite adoremus van 12 tot 22 november werd het wat nagenieten, dankbaar dat alles zo goed was verlopen. In deze dagen wisten wij ons erg verbonden met mekaar.
De zegeningen hierdoor lieten niet op zich wachten.

Tot op vandaag mochten wij de dagdagelijkse eucharistie in huis Tabor beleven. Zelfs in de strengste lockdown kwam priester Georges de eucharistie opdragen. Altijd rekening houdend met eerst nog de regel van vier, daarna met het maximum aantal van 15.

Lieve zorgt voor een beurtrol voor de aanwezigen en volgt alles netjes op zodat we niet boven het aantal toegelaten personen gaan. Een niet zo eenvoudige rol, als je weet dat in het decanaat Tielt nog steeds geen eucharistievieringen doorgaan. Wij zien dit als bijzonder genadevol voor het huis.

Naast de dagdagelijkse eucharistievieringen kan hier verder doorgaan:

– Op woensdagnamiddag “profetische voorspraak”.

– Op donderdag” biddende vaders”.

– Eveneens op donderdag “biddende moeders”.

– Op vrijdag nog eens de “biddende moeders”  met aansluitend het aanbiddingsuurtje van 15.00 u. tot 16.00 u.

Ondertussen is de kerk steeds open om een bezoekje van voorbijgangers toe te laten, die dan ook een kaarsje ontsteken.  Heel wat mensen maken daar gebruik van.

Door vrijwilligers van het dienstencentrum lukt het nog altijd om de nieuwsbrieven tijdig te versturen, met in februari, de vastenboekjes die reeds bij jullie thuis bezorgd werden. Wie een boekje erbij wilt als ook andere boeken kan deze via onze gloednieuwe KCV webwinkel aankopen. Je vind er kinderboeken, jeugdboeken, studieboeken, Bijbelboeken, gebedenboeken, boeken over de Heilige Geest, zangboeken, cd’s en dvd’s.

  https://dienstencentrumkcv.be/

Naast de gekende vaste bewoners, verlenen wij  momenteel onderdak aan twee jonge moeders. Ze verblijven een korte tijd, voor ons een meerwaarde omdat wij ook de diaconie in huis Tabor willen verder beoefenen.  

Ondertussen gaan de werken aan het huis rustig verder; onlangs werd het vieze tapijt van de twee  zijaltaartjes verwijderd en kunnen wij nu genieten van twee opgewaardeerde eiken zijaltaartjes. Meteen  werd ook de elektriciteit vernieuwd en werd alles volledig opgefrist. Een streling voor het oog. Hartelijk dank aan de gulle schenker van alle benodigdheden. En nu op naar het hoogaltaar. De materialen liggen klaar!!!

Het huis zelf bereid zich nu  voor op de nieuwe norm waaraan wij straks moeten voldoen, namelijk vanaf 2021 staan wij geregistreerd onder  “ kamer gerelateerd toerisme”.  Aan het behalen van deze norm wordt nu verder gewerkt, na een bezoek en het advies van de brandweer. Het meeste werk was reeds gedaan gezien wij steeds onder een hogere norm geregistreerd waren. Mits kleine aanpassingen kijken wij uit naar het laatste bezoek van de brandweer, zodat we met alles in orde zijn en groepen verder veilig kunnen onderdak verlenen aan groepen.   

De bovenste verdieping wordt geleidelijk aan opnieuw bevolkt met proMuzica.

Het orgel uit de kerk werd herstemd zodat de orgellessen kunnen doorgaan. Mooi meegenomen, als je weet dat wij op één na het beste orgel bezitten van de streek.

Tot hier deze kleine update

Nog het allerbeste van alle vrijwilligers

Gods zegen

+

Robert